Wat is een zweethut ceremonie

Een zweethut is een eeuwenoude plek van gebed, zuivering en heling. De hut is over de hele wereld verspreid te vinden, zo ook bij de indianenstammen in Noord-Amerika. De zweethut bestaat uit wilgentakken die volgens een bepaald patroon in de vorm van een iglo (koepelvormig) zijn gebogen. De hut wordt afgedekt met dekens en afdekzeil, zodat het binnen aardedonker wordt.

 

Deze ceremonie is een oerkrachtig zuiveringsritueel, waarvan het doel is om je geest en je lichaam te reinigen. Je wordt in staat gesteld om je te reinigen en te helen op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Een ceremonie creëert een heilige ruimte waarin processen transparanter, helderder en dieper te ervaren zijn.

De vier elementen worden op ceremoniële wijze samengebracht. Het Vuur, de Aarde, het Water en de Lucht zijn de leraren die ons de magie van het leven laten zien en voelen. In de zweethut is onze verbinding met deze leraren intiem, diep en krachtig. Zij laten ons onze essentie zien en kunnen ons naar meer of hoger bewustzijn leiden. De zweethutceremonie brengt ons terug naar moeder aarde en symboliseert een wedergeboorte.

Het geluid van de drum, stilte, focus en bidden zijn allemaal onderdeel van de zweethut ervaring. De hitte van de roodgloeiende stenen in de duisternis, de stoom die vrijkomt wanneer het water gegoten wordt en de focus zorgen ervoor dat we in een andere werkelijkheid komen. Zo maken we makkelijk contact met onze innerlijke wijsheid.

De zweethut geeft ons een kans om ons weer te verbinden met de aarde en het leven. Dit is de weg van onze voorouders, en deze weg is er ook voor ons...

 De fotografie van de ceremonie is verzorgd door Pepijn Wegerif.

Tags

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief

* indicates required
 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.