Holistische massage-therapie

Holos is het Griekse woord voor heelheid. De holistische visie is een open benadering waarbij ik ervan uit ga, dat alles met elkaar in verbinding staat. Als je bijvoorbeeld last hebt van jouw schouder, dan kan het zomaar zijn, dat je op andere niveaus ook geblokkeerd bent. Je kunt daarbij denken aan nog onverwerkte emoties, beperkende overtuigingen/gedachten en vaste patronen. Dus een signaal dat jouw lijf afgeeft (fysiek niveau) kan invloed hebben op jouw mentale, sociale, emotionele en/of spirituele wereld.

In de sessie sta jij als mens centraal. Ik werk mensgericht en niet zo zeer klachtgericht. Er is wel aandacht voor jouw klacht(en). Jouw lichaam is eerlijk. Door jouw lijf te laten aanraken, kan er voelbaar worden wat er in jou leeft. Tijdens de massage wordt er niets weggenomen. Er wordt niets - als een soort oplossing - weggemasseerd. Je gaat kijken en voelen op de andere niveaus, daarbij kan het zijn dat je bij de oorzaak van bijvoorbeeld spanning komt. Je wordt gevraagd om (aanwezig) te zijn met wat er is.

In de behandeling worden jou voelsgerichte en ervaringsgerichte vragen gesteld. Je voegt als het ware het woord aan jouw ervaring. Het doel van de massage-therapie is - als er al een doel is - bewustwording. Dat je beseft wat je ervaart, voelt of denkt. Effecten die je kunt ervaren tijdens een sessie is warmte, kou of hitte. Tranen kunnen vloeien, emoties komen op, gedachten, herinneringen, beelden, ontspanning, sensaties of inzichten.

Mocht je meer behoefte hebben aan een stilte massage (zonder therapie en woorden), dan is dat ook mogelijk.

De opbouw van een sessie bestaat uit verschillende fasen: voorgesprek, massage en nagesprek.

Tags

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief

* indicates required
 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.