Tantra als verrijking

Een tijd was ik shopmanager en assistent shopmanager bij bekende merken in de PC Hooftstraat en op Schiphol. Ik was een kei in die wereld. Ik zag de omzetten groeien en groeien. Een snelle wereld, waarin alles draaide om geld binnen halen. Dat leek een tijd goed te gaan, maar eigenlijk was ik een ‘tikkende tijdbom.'   Het werk was niet wie ik werkelijk ben.  Het brak me op. Het paste mij niet meer. Het was een doodlopende weg.  Op een gegeven moment barstte de bom. Ik had net een nieuw huis gekocht, maar ik zat tegen een burn-out aan. Door alle stress liep ook mijn relatie nog eens op de klippen. 


Zonder dat ik echt een plan had, besloot ik weg te gaan van alles. Ik zette mijn nieuwe huis in de verhuur en vertrok in mijn eentje met een grote backpack naar Azie.    Eerst was ik een toerist, vervolgens voelde ik mij een backpacker. Ik liet steeds meer het bekende los: hygiene, cultuur, gewoontes, tradities etc. En ik opende mij voor het nieuwe: ik werd als het ware 1 met de lokale bevolking.   

In India ontmoette ik een man die het had over meditaties, over Osho en over Tantra.  Tot die tijd had ik daar eigenlijk niets mee.  Alcohol was zeg maar mijn meditatie tot die tijd.  Maar toch probeerde ik het. Vipassana meditatie in de Himalaya's. Tantra in Poona. De beste stap ooit. Ik was helemaal om.

Mijn reis ging naar binnen.  In plaats van angsten weg te stoppen leerde Tantra me om daar helemaal contact mee te maken. Door het helemaal te doorvoelen ging de lading er vanaf.  Er kwam steeds meer ruimte om het leven volledig te leven. Puur, voluit, zonder handrem erop.  


Ik werd verrast door alle veranderingen. Vaak stelde ik mijzelf de vraag: “Hemeltje lief, ben ik dit?” De waarde van dit pad is voor mij niet in geld uit te drukken. Tantra heeft geholpen om extra expressie geven aan wie ik werkelijk ben. De oefeningen en structuren uit deze traditie maken je steeds vrijer en authentieker. Van de aandacht voor de buitenkant en de vorm, maakte ik een reis naar binnen, naar het meer vormloze. Ik volgde diverse Tantra trainingen, zowel in India als Nederland. En ik ben dankbaar dat ik deze kennis nu door mag geven. 

liefs, 
Mona


Bekijk de nieuwste events op de Facebookpagina 


 

Tags

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief

* indicates required
 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.