Symboliek van de zweethut

De zweethut staat symbool voor de baarmoeder van moeder aarde. Je rust als het ware in haar schoot. Je wordt er er in totaliteit ontvangen. Van daaruit wordt je opnieuw geboren. Dit kan heel kwetsbaar, heel naakt aanvoelen. In de zweethut kunnen de buitenste lagen van het ego gaan smelten, en de diepere lagen van de ziel kunnen te voorschijn komen, wakker worden. De zweethut kan je helpen om het contact met je bron te herstellen. Een diepe verbinding met alles om je heen kan weer voelbaar en bewust worden. Vanuit deze verbondenheid is het mogelijk om direct toegang te krijgen tot je innerlijke wijsheid en inzichten die je in je eigen leven kunt leren te integreren of te begrijpen.

De donkerte kan een immens gevoel van ruimte geven. De hitte nodigt je uit om naar binnen te keren, uit je gedachten te gaan en in de ervaring te stappen. De energie tijdens de ceremonie ondersteunt in het herstellen van de verbinding met jezelf en het leven. Het helpt om oude patronen los te laten en je open te stellen voor creativiteit en nieuwe inspiratie.

Het vuur staat voor het mannelijke principe en de hut voor het vrouwelijke. Er vindt als het ware een vereniging tussen deze twee plaats..   De hut symboliseert het vrouwelijke principe.   Het Vuur is verbonden met de Zon, het mannelijke principe. De stenen die in het Vuur verhit worden symboliseren het zaad. De stenen dragen voorouderlijke kennis met zich mee en ook onze kersverse intenties zijn aan ze meegegeven. Wijsheid van alle tijden ontmoeten elkaar zo dus in de stenen. De stenen schenken ons kennis en wijsheid. Wanneer de stenen de hut in gebracht worden, vindt de samensmelting,de vereniging tussen het mannelijke en het vrouwelijke plaats. Door het besprenkelen van de stenen met water komen de intenties en wijsheid vrij. Onze puurheid wordt geraakt en na het afleggen van onze oude lagen, vindt wedergeboorte plaats.

Iedere handeling binnen de ceremonie is toegewijd. Werkelijk alles wat er plaats vindt binnen de ceremonie vertelt iets over de reis die de deelnemers met elkaar maken. Door te verstillen kun je deze boodschappen makkelijker oppikken en spiegels herkennen.

 

Tags

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief

* indicates required
 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.