In de media

Krantenartikel in NRC Handelsblad over een zweethut door ons gegeven:Workshop Tantra: overgave & intimiteit  (2)

In december tijdens de workshop overgave & intimiteit dacht ik: "wat zou het fijn zijn als deelnemers duiden, wat Tantra voor hen is, tijdens en na deelname aan deze workshop". Zonder dat ik het uitgesproken had, kreeg ik de volgende dag een prachtig stukje van een deelnemer over zijn ervaring. Dat wil ik graag met jullie delen, dus zet ik hem graag ter inzage op mijn website...

  

Workshop Tantra: overgave en intimiteit

 
 
 
 
 
 
i
 
Rate This

 

Bij de laatste Rishi-party in de Vondelkerk (The Hero’ Journey) zag ik Mona dansen, we hadden een kort gesprek waarna ik een folder van haar meenam met het voornemen om een keer bij haar een training te volgen.

Nu kwam het er eindelijk van: Op haar Facebook stond: ‘Wakker worden in gebieden die je nog niet kent, waar jij je terug houdt.. met andere woorden: groei’. Zodra ik een gaatje in mijn agenda zag, heb ik mij meteen opgegeven.

De eerste oefening was meteen een leuke uitdaging. me geblinddoekt laten meevoeren naar de oefenruimte, dat daagde me uit om aan de slag te gaan met het thema ‘vertrouwen’: in hoeverre durf ik de ander te vertrouwen, kan ik me overgeven aan die leiding? hoe zit het met vertrouwen in mijzelf, mijn eigen vaardigheden om geblinddoekt toch mijn balans te behouden en alert te reageren op obstakels? Deze oefening ging naadloos over in de volgende, nog steeds geblindoekt, de aangeboden sensaties op me af laten komen en toelaten: geuren, geluiden, smaak, aanraking.

Na de pauze kwamen weer andere oefeningen, waarvan een paar voor mij bijzondere ervaringen gaven: Een ademhalings-oefening, die me deed denken aan verwante kraanvogel-qigong, kreeg een extra dimensie toen ik die samen met Mona deed, er ontstond een subtiel samenspel dat aanvoelde als de dans van de kraanvogel.

Een andere bijzondere oefening: Op de vier windrichtingen zaten observators, in het midden stond degene die de oefening uitvoerde: Met volle aandacht, in alle rust oogcontact houden met de observators, en stapsgewijs ervaren hoever je wil/kan gaan in het afleggen van lagen. Ikzelf ervoer tijdens het  uitvoeren dit voor mij als een ritueel van initiatie, waarin ik mijn specifieke intentie kon manifesteren totdat ik ‘skyclad’ ging. Als observator ging ik vrij snel in mijn kwaliteit als Wachter de energie bewaken, dat werd als ondersteunend ervaren.

Terugkijkend op deze dag, ben ik blij dat ik deze keer mijn hart heb gevolgd, ik heb nieuwe inspiratie opgedaan!

 

 

Tantratraining

Radio interview met Jeroen van Inkel

In onderstaand radio-interview over Tantra met Jeroen van Inkel krijg ik bijna 4 minuten om te duiden wat tantra (en tantratraining) is. Dat op zich is geen eenvoudige opgave. Toch ben ik de uitdaging aangegaan en heb een poging gewaagd. Helaas komt tantra zoals ik het ken, in een hele zuivere pure vorm, niet op deze wijze in dit interview naar voren. Het gesprek zakte naar een lager niveau en daar ligt nu juist de vervorming die ik vaak terug zie in de media.

Tantra is een levensfilosofie. In tantra gaat het om intimiteit, kwetsbaarheid en het contact met jezelf, om van daaruit de ander te ontmoeten. Tantra wordt geregeld gezien als een uitleven van je seksualiteit (en door sommigen ook op die wijze beoefend). Seksuele energie is ook levensenergie. Als je je seksualiteit onderdrukt, hou je ook je levensenergie in. Op seksualiteit ligt vaak veel taboe, pijn, beperkende overtuigingen en het is ook het gebied waarin verlangen aan het oppervlak ligt. Binnen tantra kan er worden gewerkt met deze levens(seks)energie, waardoor je jouw levenskracht weer kunt gaan voelen. Seks, - en dan duid ik op het verbinden van je seks, met je hart en het goddelijke - is een aspect van tantra. Binnen tantra wordt alles onderzocht. Ook seks. Alleen doordat daar vaak veel lading op ligt, komt het extra in de aandacht bij de media. In het westen begint tantra momenteel een bron van inspiratie te worden omdat het aandacht geeft aan de kwetsbare erotische basisenergie die in onze maatschappij eeuwenlang is onderdrukt en verminkt.

Voor een eventueel volgend interview keer zal ik toch beter beslagen ten ijs dienen te komen om mijn bijdrage te kunnen leveren om het woord Tantra uit te zuiveren mocht dat nodig zijn. Verder vind ik het echt een leerzame ervaring. Mijn dank daarvoor.  

 een radio-interview met Mona over Tantra door Jeroen van Inkel bij Q-Music (18 april 2011).

 

Holistische Massage


In de onderstaande link (PDF) tref je een artikel aan met daarin een beschrijving van een holistische massage die ik aan een Chinese vrouw, Pay Uun Hiu, geef.

Een artikel in de Volkskrant over holististische massage van Mona door Pay Uun Hiu (februari 2009) (PDF)

Tags

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief

* indicates required
 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.