Angst & Verlangen

15 en 16 september organiseer ik een Tantrablok met als focus Angst & Verlangen. Voor iedereen thema’s die raken. Voor mij ook. Onlangs heb Ik heb mijn geliefde los moeten laten na een lang proces. Angst en verlangen waren hierbij ook in het bijzonder aanwezig. Tijdens de tantratraining was er angst om nergens meer aan vast te kunnen houden. Ik was bang voor de leegte. Door me door de angst heen te bewegen kwam ik terecht in een gebied dat zo ruim was, zo liefdevol, zo licht… Dat had ik op het niveau van de angst niet kunnen verwachten.

Daar waar angst is, daar is ook terrein te winnen. Dat heb ik toen echt kunnen ervaren. Ik heb ervaren dat ik de ruimte ben die dan ontstaat. Vaak is angst ongegrond en gaat het om oude pijn. Dit zorgt voor een terugtrekking van energie. Door mijn aandacht echter bij de angst te houden, lost die op een gegeven moment op en is er weer ruimte om de energie te laten stromen.

Onder de angst zit vaak een verlangen die het waard is om te onderzoeken. 
Dit gaan we volgend weekend dan ook doen. We bieden een speelveld waar alle veiligheid en kansen worden geboden om te ontdekken. 


Spelen met verlangen in contact heeft mij doen beseffen hoe ontzettend veel levendigheid hierbij vrij kan komen. Hoe ik me dan gezien voel en hoe ik tot volle bloei kan komen. De andere kant is dat er ook een ‘maar’ zit in het thema verlangen. Soms gebeurt het dat je je aandacht te veel fixeert op een idee. Als je heel erg gefocust bent op het inwilligen van je verlangen mis je eigenlijk het grotere geheel. 
Ik merk dat ook wel in privesessies. Soms is iemand erg geraakt door een verlangen en is er een fixatie op dat het verlangen moet gebeuren. Als het alleen goed voor je is als een verlangen wordt ingewilligd, kan dat een vernauwing geven in bewustzijn. Dan kun je je helemaal verliezen in het idee van “dat is mijn man” of “dat is mijn vrouw”.

Zelf zit ik nu meer in een fase dat ik dat idee aan het loslaten ben. De angst om mijn ex te verliezen heb ik losgelaten. 
Want: als ik mij heel erg vasthoud aan het verlangen terwijl dat verlangen niet strookt met de realiteit, zet ik mijzelf vast in het lijden. Verlangen heeft dus verschillende kanten. In het weekend gaan we hierin ontdekken, terwijl je staat voor wat je verlangt. 
Je maakt het kenbaar en doorvoelt het helemaal, zonder dat het uitgeleefd moet worden. Om zo dichter bij je kern te komen. 

Een liefdevol avontuur, in een prachtig speelveld. Ik nodig je uit.

Tantrablok Angst & Verlangen - 15 en 16 september

Bekijk het Facebookevenement

Tags

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief

* indicates required
 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.