Blog

Tantra Jaartraining 2018

Al jaren wil ik een Tantra Training geven, hier en daar heb ik dat ook al eerder geroepen. Maar nu voelt de tijd rijp om dit echt aan te gaan, dit ‘werk’ over te dragen. Tantra heeft mij zooooo veel meer bij mijzelf gebracht. Steeds authentieker, steeds eerlijker naar mezelf. Door mijzelf te openen en diep te duiken, ontmoet ik mijzelf op verschillende lagen, totdat ik tenslotte uitkom bij de essentie, de open ruimte. Daar waar geen tijd meer is, een plek zonder grenzen of kaders. Er is geen afstand. Soms voelt het als heel vervullend, heel fijn of licht. Ik ken ook de plek dat ik een aantal dagen zonder ego was. En dat het heel neutraal was. Daar is geen kleur, geen bliss, geen blijheid. Het is niet eens Vrijheid, omdat er helemaal geen beperking is. Ik las er eerder over in boeken van Osho en ook Sri Nissargadatta Maharaj niet te vergeten. Zij  vertellen daarin over de ruimte waarin ik dagen ben geweest. Ik ervoer dat als waar of waarheid wat ik in die boeken aantrof. Ik resoneerde ermee, zogezegd. En door meerdere dagen zonder ego te zijn, heb ‘ik’ dat ook alsdanig mogen aanschouwen en ervaren,  zonder die ‘ik’. Alleen het veld van bewustzijn of alleen het bewustzijn bleef over. Ik heb het over Tantra en ik heb het ook over Advaita, ik heb het over de plek waar ik uit kan komen als ik hier op mediteer. Of door hypnotherapeutisiche sessies, en ook door healings. Er zijn meerdere wegen naar dezelfde essentie.

Het pad van Tantra

De eerste persoon die mij daarin de ogen opende was mijn ex geliefde, en inmiddels de vader van een schitterende zoon, Indy (14 jaar). Hij sprak over Osho, Tantra en India. En hoe verrijkend dat kan zijn. Dus ik ging op onderzoek uit en ik ervoer zowel in India als in Nederland Tantra. Vanaf toen was ik op het pad van Tantra en Bewustzijn. Tantra, de Tantrika’s en Tantriki’s hebben mij diep geraakt, en het zou een ongelofelijke eer zijn als ik een groep daarin mag begeleiden. Een groep waarvan de deelnemers zichzelf willen ontmoeten en zich tot een jaartraining committeren. De deelnemer die zich daartoe gaat tonen, gaat ontwikkelen in een veld vol bewustzijn waarbij het veilig genoeg is om jezelf af te laten dalen door alle lagen heen. Jezelf te ontmoeten in verschillende facetten en ook anderen daarin te ontmoeten. Anderen zijn jouw spiegels, waarin je leert om een draagveld in jezelf te creëren om het grote veld ook weer te vergroten. Je gaat vanuit jouw draagvlak jezelf ontdekken en gaat deze reis vanuit jezelf aan. In eerste instantie voor jezelf. Om echt te weten, wat of wie je werkelijk bent. En te weten wie je niet bent. Door oefeningen te doen kan er meer helderheid komen in het zien, voelen en ervaren. Wat is hier nu in dit moment? Wat staat jou in de weg in het contact met jezelf en in het contact met de ander(en)? 

Deze training vraagt om een JA

Ik voel een ‘ja’, ik wil daaraan staan. Ik wil staan voor een veld vol mogelijkheden. Een bereidheid om door lagen heen te bewegen. Door er open, eerlijk en transparant over te zijn. Zelfs als ik niet eerlijk ben, vals ben of manipuleer. En mij af te vragen: ‘wat maakt dat ik nu niet volledig vrij ben, open en transparant?’ Als je jezelf deze vraag stelt kom je waarschijnlijk uit bij verhalen uit het verleden. Daar waar we ‘schade’ hebben opgelopen. Dat wat ons doet terugschrikken, door pijn. Pijn uit het verleden die zich als het ware heeft vastgezet in ons. Het kan ons soms helemaal doen terugtrekken. Dat willen we vaak niet meer ervaren, waardoor we ons ook gaan beschermen op de momenten dat het niet nodig is om onszelf te beschermen. En doordat wij onszelf of dat deel terugtrekken, blijven we dat met ons meedragen. Bij de Tantra Training ga je hier zonder meer het nodige van ervaren: dat wat oncomfortabel voelt, onaangenaam is. Vaak willen we daar het liefst een streep trekken, een grens, zodat het nog enigszins hanteerbaar is, onder controle etc. Je leert om er toch naartoe te bewegen, jouw aandacht te brengen naar dat wat oncomfortabel is. En door dat te doorvoelen, mag jouw rugzak er ook zijn, waardoor er meer ruimte komt.

Of het nou uit de familielijn komt, iets karmisch is, of uit een vorig leven (mocht dit bestaan), het gaat erover dat je ermee bent, dat het zacht wordt, en dat het misschien ook wel loslaat. Dus het kan zijn dat het nodige gaat transformeren. Dat je door diep te duiken ook uitkomt op een punt waarbij het veel lichter voor je gaat zijn. Juist door te helen. Je hoeft niet ergens meer omheen te laveren, maar je mag ergens doorheen. Er zijn oefeningen waarbij het mogelijkerwijs zo is dat je uitkomt op een plek die je je niet meer kon herinneren. Of wat voorbij gaat aan jouw voorstelling of jouw verbeelding. En dat kan zo fijn zijn.

Ben je bereid om stukken van je ego op te offeren? Ben je bereid jezelf te reflecteren, ben je bereid om in jezelf te onderzoeken? Ben je bereid om het contact met jezelf te verdiepen? Ben je bereid om het contact met anderen te verdiepen? Ben je bereid om aan de slag te gaan met wat er in jezelf opkomt en daar naar te kijken, precies zoals het is? Ben je bereid om dit proces met ondersteuning van ons team aan te gaan? Ben je bereid om authentieker te worden? Ben je bereid om jezelf te bevrijden?  En klaar voor een liefdevol avontuur? Doe dan mee.  

Lees hier meer. 

Tags

Blijf op de hoogte via mijn nieuwsbrief

* indicates required
 
FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.