Tantra Training 2017/2018

Na een tijdje in de 'week' te hebben gestaan, komt ze nu te voorschijn. Blij, verrukt en ook wel een beetje opgewonden, bieden we jullie nu onze parel aan: de Tantra training.

" Een extatisch gevoel komt vrij, een kippenvel komt tot leven, een rilling door mijn lijf. Samenvallend met wie ik ben, en wat ik graag uitdraag, wat ik graag leef en heel graag met jullie wil delen. Zodat je ook Tantra kunt gaan ervaren. Zoals het is, zoals het bedoeld is. Heel puur. Zo puur."        - Mona-                                                                                                             

In een veld vol aanwezigheid kun je duiken in jouw en/of jullie avontuur. Een reis vol ontdekkingen, ontwikkeling, groei, nieuwe ervaringen. Je rijpen aan angst, pijn, verdriet of wat dan ook. Jij kan ten volle gaan leven, door je door stukken heen te bewegen, door erdoorheen te kijken. Meer te gaan zien voor wat iets werkelijk is. Of wie je werkelijk bent.

We beginnen met de vorm zoals jouw lichaam. Jouw lijf is een tempel; het huis waarin jij als het ware woont. Jouw lijf kan gaan shaken, tintelen en sprankelen. Voorbij de controle. Of dat je juist in een diepe innerlijke rust valt. Alles is mogelijk. In aandachtigheid en aanwezigheid. Steeds weer wordt je uitgenodigd en uitgedaagd om te onderzoeken en vooral ook om te leven wie je bent. Soms zijn dat delen van jezelf. Daar is ook ruimte voor binnen de verschillende thema's. Rituelen en structuren komen aan bod. Veel aandacht ook voor ego en superego, de persoonlijkheid, jouw 'ik' met emoties en gedachten. Om deze stukken of issues te doorvoelen, te doorgronden, transformeren of verzachten. Soms kunnen delen van het ego zelfs afvallen. Als we het over vorm hebben, kun je ook denken aan vrouw zijn, aan man zijn. Daarin gaan we ook uitgebreid ontdekken. Dat belooft echt een bijzondere ervaring te worden! 

Wat ook aan bod komt, en zeer interessant is, zijn de thema's symbiose en autonomie. Waar versmelt je met de ander, raak je als het ware verstrengeld in de ander? En waar ben je juist zeer in jouw eigenheid? Zelf staan, dragen en zijn met wat er is. In mijn handen wrijvend, ben ik zo enthousiast en blij met dit blok. Het kan inzichten geven, zo rijk. Ook kan het heel confronterend zijn. Wat maakt de aanwezigheid van de ander in jou los, jou bewust? En wat ontdek je in de afwezigheid van de ander? Je gaat dat mogelijkerwijs maximaal ontdekken, als je daar klaar voor bent. 

Intimiteit & Seksualiteit zijn grootste onderwerpen. Tantra zou Tantra niet zijn, als we niet ingaan op de seksuele energie als jouw levensenergie. Deze energie is ons heilig, bij ons ben je veilig. Niet om alles onbewust, ongewild, ongewenst te ervaren. Wel om heel trouw te zijn aan jezelf, aan jouw grenzen. En bereid te zijn om uit jouw 'comfortzone' te komen Veel aandacht in jezelf hiervoor. Daar is nieuw, misschien ook wat ongemakkelijk, ongebruikelijk. En om dan toch voorbij het bekende te gaan, jouw levensenergie op te diepen uit jouw diepste kern. Tot in het merg van jouw kern. Wat beweegt jou? Wat houd je terug? 

We gaan ook 'exploren' in de ruimte, het universum (het goddelijke of hoe je het ook wilt noemen) mysterie, het grote niet weten. Dus ons meer bewegen in het vormloze. Door meer in en tot essentie te komen, valt er ook veel (vanuit het persoonlijke) af. Het ego kan hierbij een stukje ' sterven'. 

Een training die bestaat uit verschillende blokken/reeksen met interessante, boeiende thema's: angst, verlangen, symbiose, autonomie, vrouwelijkheid, mannelijkheid, intimiteit, seksualiteit en relaties.Voor een aantal van de blokken geldt dat er een zweetHut of Hutten onderdeel van het programma is. Ook is een cacaoceremonie een zachte, openende optie die in een zeker blok aan bod zal komen voor degene die dat zou willen. Jezelf, jouw energie stromen in het moment met of zonder anderen. 

 

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Copyright © 2013 Mona van Weerdenburg. All Rights Reserved.